Онлайн-доступ клієнтів до їхніх бронювань
Увійшовши в WordPress, ваші клієнти можуть переглядати свої минулі й майбутні бронювання на вашому сайті. Крім того, у них є можливість скасувати бронювання за потреби.

Налаштування
Section titled “Налаштування”У розділі Сторінки створіть або відредагуйте сторінку, на якій потрібно показувати список бронювань.
У редакторі сторінки натисніть кнопку Додати список записів Bookly, щоб вставити шорткод [bookly-appointments-list].

Виберіть стовпці, які потрібно включити в таблицю, зокрема кнопку «Скасувати», яка дозволяє клієнтам скасовувати записи одним натисканням, допомагаючи зменшити кількість неявок.

У редакторі Gutenberg натисніть іконку +, виберіть блок Bookly, а потім виберіть Bookly – Appointments list, щоб вставити шорткод на свою сторінку. Праворуч вкажіть стовпці, які потрібно показувати.

Клієнти можуть бачити свої записи лише якщо вони повʼязані з обліковим записом користувача WordPress і увійшли на сторінці, де ви додали шорткод списку записів.
Коли увімкнено налаштування Створювати обліковий запис користувача WordPress для клієнтів (у Налаштування > Клієнти), Bookly створює облікові записи користувачів WordPress для нових клієнтів. Якщо користувач увійшов у систему, новий клієнт буде повʼязаний із наявним обліковим записом користувача.
Дані облікового запису WordPress (логін і пароль) можна автоматично надсилати в email- або SMS-сповіщенні, увімкнувши Дані WordPress акаунту для нового клієнта в налаштуваннях сповіщень.

Персональний кабінет клієнта для ваших клієнтів
Section titled “Персональний кабінет клієнта для ваших клієнтів”Увімкнувши Bookly Customer Cabinet (Add-on), ви можете надати своїм клієнтам більше можливостей для керування своїми бронюваннями й оновлення інформації профілю в їхньому персоналізованому обліковому записі на вашому сайті. Дізнайтеся більше тут.
Доступ до заброньованих пакетів
Section titled “Доступ до заброньованих пакетів”Якщо ви активували Bookly Packages (Add-on), щоб надати своїм клієнтам пакетні пропозиції, ви можете дозволити їм планувати записи в межах пакета та отримувати доступ до додаткових деталей, додавши шорткод [bookly-packages-list] на своїй сторінці. Дізнайтеся більше тут.
Посилання для скасування в сповіщеннях
Section titled “Посилання для скасування в сповіщеннях”Щоб спростити процес скасування для своїх клієнтів, ви можете додати посилання для скасування в свої email-сповіщення. У відповідному шаблоні сповіщення перейдіть у режим редагування тексту й вставте плейсхолдер {cancel_appointment_url} всередині тегу .

Перейдіть у Налаштування > Налаштування URL-адреси > URL-адреса після скасування запису (успіх), щоб вказати URL-адресу сторінки, на яку клієнти будуть переспрямовані після натискання посилання скасування.
Використовуйте код {cancel_appointment_confirm_url}, щоб створити посилання, яке переспрямовує користувачів на сторінку, де вони можуть підтвердити скасування. Заздалегідь створіть цю сторінку і вставте шорткод [bookly-cancellation-confirmation], натиснувши кнопку Додати підтвердження скасування запису.

Щоб створити власний дизайн форми скасування, перейдіть у розділ «Зовнішній вигляд» і виберіть Форма скасування запису > «Додати нову форму».

Щоб змінити назви полів і редагувати текст, натисніть на відповідну область і оновіть шаблон праворуч. Ви можете увімкнути поле для введення причини скасування, вибрати колірну схему, змінити слаг форми та застосувати власний CSS.

Інформацію, надану в полі причини скасування, можна включити в сповіщення за допомогою коду {cancellation_reason}.

У редакторі Gutenberg натисніть іконку + і виберіть блок Bookly. Потім виберіть Bookly – Cancellation confirmation, щоб вставити шорткод на свою сторінку.

Потім додайте URL-адресу цієї сторінки в Налаштування > Налаштування URL-адреси > URL-адреса для підтвердження скасування запису.

Зверніть увагу, що дія скасування повʼязана з налаштуванням Дія при скасуванні запису (Налаштування > Записи). Ви можете вибрати, що відбувається, коли клієнт натискає посилання скасування запису. З варіантом «Delete» запис буде видалено з календаря. З варіантом «Cancel» статус запису зміниться на «Cancelled».

Сповіщення — гарний спосіб тримати клієнтів у курсі подій.